S.T.R.I.N.G ARTS OF ANATOLIA  ( E-Twinning Projemiz )

S.T.R.I.N.G ARTS OF ANATOLIA ( E-Twinning Projemiz )

Okulumuzun ortak olarak dahil olduğu, Matematik Öğretmeni Oğuz ÖZCAN'ın yürüttüğü  Avrupa Birliği E-Twinning projesi olan S. T. R. I. N. G. Arts of Anatolia projesinin birinci aşamasındaki eserlerimiz ortaya çıkmaya başladı.

27.01.2021 600

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu olarak ortak olduğumuz ve şuan itibariyle Türkiye'den sekiz ortak okul ile çalışması yürütülen S.T.R.I.N.G Arts Of Anatolia (Anadolu'nun Unutulmaya Yüz Tutmuş Sanatları) projesi kapsamında okulumuz öğrencileri tarafından ilk ürünler ortaya çıkmaya başladı.

Projede yer alan öğrencilerimizle birlikte 6 ay sürecek olan uzun soluklu bu projede öğrencilerimiz kardeş okullarla ve yabancı ortaklarla sosyal bir süreç yaşayacak, Web2.0 eğitsel araçları kullanmayı öğrenecek, psikomotor kas becerileri edinecek, İngilizce ortamına erişecek, final ürünü olarak Sanal Sergi ve Sanal Dergi ortaya çıkaracaklardır.

Özellikle dünyada mevcut durumda devam eden uzaktan eğitimi fırsata çevirecek, matematik ve görsel sanatları bir arada değerlendirebilecek, bireysel gelişim için fırsat edinmiş olacaklardır.

Üzerinde yaşadığımız bu vatan, onlarca medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Öğrencilerimizin Anadolu'nun kadim medeniyetlerinden günümüze uzanan bu mirası tanıma ve tanıtma bilincine ulaşmasını hedefleyen projemizde süreç çoğunlukla öğrenci temelli yürütülecektir.

Proje kapsamında okulumuz bünyesinde ilk etapta geleneksel el sanatlarından Etamin (Kanaviçe) ve Filografi çalışmaları yürütülecektir. Proje ortağı okullarımızda ise Kilim Dokuma, Makrome Örgü, Bakır Rölyef gibi alanlarda çalışmalar yapılmaktadır.

Ortaya çıkan tüm ürünler arasında anket sonucuna göre her alanda en iyi çalışmalar belirlenip sergilenecektir.

Okulumuz olarak bu projeye ortak olmaktan oldukça memnunuz.

27-01-202127-01-2021